A történetet itt volt az ideje újraírni, ugyanis a banda nagyon sok változáson ment keresztül az utóbbi idõkben.
Így kezdõdött röviden...
2004-ben a Szigeten egy fergeteges Bodom koncert után Csütörtöki Gábor (Csüti, ritmusgitár) és Gallay Lajos (Beast, basszus), akik már egy ideje együtt zenéltek egy iskolazenekarban, felvetették egy Bodom-Tribute banda ötletét. Elõször poén szinten, majd egyre komolyodva beszéltek az akkor már alakuló félben lévõ Children of Balatonról. Pár napra rá megindult a tagok keresése. Rövid keresgélés után ráakadtunk egy régi ismerõsre, Gruber Istvánra, aki a banda szintise lett, majd nemsokkal utána Ézsiás Ádámra, aki a dobos posztot foglalta el. Ezek után már csak énekesre és szólógitárosra volt szükség. Szólósnak elõször Fodor Dávidot hívtuk el, bár tudtuk hogy nagyon elfoglalt, de egy koncertig megigérte hogy kisegít minket. Az énekesi posztot egy rövid ideig Fülöp Ákos, majd utána Pais István töltötte be.
Ezek után megindult a készülõdés a bemutatkozó koncertünkre, amire 2004 dec. 29-én került sor a budapesti Rocktogonban. A banda itt elõször szembesült a szervezési problémákkal, de végül is a testvérbandánkkal, a Crystallite-al egy fergeteges teltházas bulit sikerült összehozni. Ezek után senki számára nem volt kérdéses hogy megérte-e a sok belefektetett energiát a banda.
2005. április elején a Balaton és Pais István útjai zenei dolgok miatt elváltak, így az éneket Lajos, a vokált pedig Gruber vállalta magára.
Április végén a zenekar a Vörös Yuk/Kék Yuk tehetségkutatóján közönségdíjat nyert, Fodor Dávid pedig külön elõadói díjat is.
A nyár közepén Iced és a Balaton útjai elváltak, de harag egyik részrõl sincs, így reméljük hogy hamarosan sor kerül majd közös koncertre is Iced másik bandájával, az Azazellel.
Ezzel párhuzamosan a Crystallite és a Children of Balaton rokoni szálai megerõsödtek, ugyanis Lajos bevállalta a Crystallite-ban a hörgõs éneklést és Szoboszlai Csaba pedig a Balatonban a dobolást. A nyár vége és szeptember eleje koncertezéssel telt, Gyõrben és Csornán a Crystallite és a Trollheimen zenekarokkal, nem sokkal utána Budaörsön és a Vörös Yukban szintén a Crystallite-al és még egy pár zenekarral.
Sajnos Fodor Dávid nem tudta vállalni tovább a Balatont, így közös megegyezés után a banda kénytelen volt új szólós után nézni, de a banda lendülete töretlen, igyekszünk minél több helyre eljutni és minél nagyobb bulikat csinálni, és minél több embernek megmutatni, milyenek is valójában Balaton Gyermekei...

Folyt.köv :)